|
JAK ŽIJÍ LIDÉ V ORIENTU
|
Šéfkuchaři přijeli po poledni. Přivezli již některé pokrmy hotové a samozřejmě speciální koření a ingredience typické pro tento druh kuchyně (např. tahinu nebo vodu z pomerančových květů). Ve studiu se dalo vše do pohybu. Začalo se loupat, krájet, sekat, drtit, vařit a smažit. Mezitím se stále mylo nádobí, poklízelo, připravovaly se talíře a servírovala se již hotová jídla.
Hostina se syrsko-libanonskými pokrmy byla téměř připravena - chybělo jen několik hrnců a nádob s teplými jídly.
Pomalu se blížila pátá hodina a hosté se začali scházet. Tabule plná jídel byla hotova a tak jsme si začali povídat s paní Jarkou a panem Charifem o připravených jídlech. A samozřejmě nastala všemi očekávaná ochutnávka, na kterou se hosté moc těšili. A pak se jedlo, povídalo, debatovalo... Takže dobrou chuť!!!
Přednášky a ochutnávky se účastnilo celkem 37 osob. Z toho 7 kuchařů a 30 hostů. Přestože přišlo o několik lidí víc, než jsme čekali, naše obavy, že jídla bude málo se nesplnily a kdo vydržel až do konce, ještě si nějakou dobrotu odnesl domů (byli jsme připraveni na vše).
Nebudete tomu věřit, ale v naší dočasné kuchyni jsme připravili 15 druhů teplých a studených pokrmů. Všechny chutnaly znamenitě.
A kdo pro Vás všechna jídla připravil?
Šéfkuchaři Charif Bahbou s manželkou Jaroslavou, Aysha, Zerira, Alenka Lašková, Daniela Procházková a Markéta Balounová. A také musíme poděkovat naší paní správcové Zdeně Šnirchové, že nám zajistila nákup všech surovin, čímž nám velmi pomohla.